W siedzibie Centrali PKP CARGO S.A. w Warszawie 28 marca odbyło się przedświąteczne spotkanie wielkanocne. W spotkaniu wzięli m.in. udział: Minister Infrastruktury Andrzej Adamczyk, Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Infrastruktury Andrzej Bittel, Wiceprezes Urzędu Transportu Kolejowego Radosław Pacewicz, Prezes Zarządu PKP S.A. i Przewodniczący Rady Nadzorczej PKP CARGO S.A. Krzysztof Mamiński. Przybyli członkowie zarządów spółek z Grupy PKP, spółek z Grupy PKP CARGO oraz przedstawiciele partnerów społecznych.

PKP CARGO 25438

Nowy Prezes Zarządu PKP CARGO Czesław Warsewicz skierował słowa powitania do wszystkich pracowników Spółki. Zasygnalizował podstawowe kierunki działania Firmy i zarysował jej najbliĹźsze cele. Podkreślając ogromny potencjał Spółki, wyraził przekonanie, Ĺźe w procesie jej rozwoju będą aktywnie uczestniczyć wszyscy pracownicy. ZłoĹźył całej załodze Ĺźyczenia radosnych Świąt.

Prezes Krzysztof Mamiński podziękował wszystkim pracownikom PKP CARGO za ostatnie pięć miesięcy współpracy, kiedy pełnił funkcję p.o. Prezesa Zarządu Spółki. Ĺťyczył powodzenia nowemu Zarządowi w kierowaniu Firmą oraz przekazał wszystkim najlepsze Ĺźyczenia świąteczne.

Spotkanie zakończyło wielkanocne przesłanie księdza Ryszarda Marciniaka oraz tradycyjne dzielenie się jajkiem.

Organizację Zakładową NSZZ „Solidarność” w Centrali PKP CARGO S.A. reprezentowali w spotkaniu Jerzy Pilawski i Krzysztof Cieślak

Ĺšródło: PKP CARGO S.A.

Foto: M. Ryczkowski (PKP CARGO)